Erikoisuudet ja eksootit

Tunnetko tomatillon, viidakkokurkun ja etiopianmunakoison?

Viljelemme joka vuosi aina jotain uutta sekä erikoisia ja harvinaisia kasviksia. Valtaosa näistä on syötäviä, mutta joukossa on myös vain koristetarkoituksiin tarkoitettuja kasveja. Älä siis syö, jollet ole varman lajin turvallisuudesta.

Tällä sivulla esitellyt kasvit eivät välttämättä ole viljelyssä joka vuosi.
Tämänvuotisen listan löydät täältä.

Katso tämän vuoden lajikkeet
Näitä voi syödä salaatin tai pinaatin tapaan, wokattuna tai käyttää mausteena:
Perilla frutenscens ’Nankinensis’ tumma
Perilla frutenscens ’Green’ vihreä
Mitsuba, Cryptotaenia japonica
Jääpäivikki, Mesembryanthemum crystallinum
Merikaali, Crambe maritimaLily White
KirjorevonhäntäRed Leaf Early Splendourtummat, punakirjavat lehdet
Plantago coronopus, liuskaratamominutina, ’Erba Stella’, salaattiin
Brassica carinata, ”etiopiankaali”nuoret versot ja lehdet syödään
Amaranthus tricolor ’Passion’”kiinalainen pinaatti”, Yin choi, Lin Choi
Glebionis coronaria, kruunusuvikakkara”vihanneskrysanteemi”, chopsuey greens, shungiku, nuoret versot syödään
Apium graveolens Secalinum-Ryhmä’Redstem’, yrttiselleri
Cynara cardunculus Cardunculus-ryhmä’Cardoon’ kardoni, valkaistut varret syödään
Portulaca oleraceae, vihannesportulakkamehevälehtinen, satoisa, terveellinen
Nasturtium, vesikrassi
Atriplex hortensis, tarhamaltsa, pun.aikainen, satoisa, kaunis

Tuotteet

Tomatillo, Physalis philadelphica

Tomatillo, Physalis philadelphica

Tomatillo on tomaatin ja karviaiskoison sukulainen, meksikolaisen keittiön tärkeä raaka-aine.

Lue lisää
Viidakkokurkku, Melothria pendula

Viidakkokurkku, Melothria pendula

Ihastuttava, kuin pieni vesimeloni, viidakkokurkku on helppo köynnöskasvi.

Lue lisää