Avomaanvihannekset

Kesäkurpitsa, kukkakaali ja avomaankurkku, mutta myös punaparsaherne ja maa-artisokka.

Valikoimiimme kuuluvat toki myös ne kaikkein tavallisimmat kaalit, kurkut ja kurpitsat, vaikka mahtuu tähänkin joukkoon erikoisuuksia ja harvinaisempia lajeja.

Katso tämän vuoden lajikkeet
Tässä alkua, lista täydentyy kevään mittaan. Esimerkiksi kurpitsat ja pavut ovat vielä kylvämättä.
mukulaselleri, Alabaster
mukulaselleri, Brilliant
lehtiselleri, Tall Utah
lehtiselleri, Tango
parsakaali, ’Early Purple Sprouting’
parsakaali, ’Premium Crop’ F1
lehtikaali Scarlet
lehtikaali ’Halbhöher Grüner Krauser’
lehtikaali ’Red Russian’
lehtikaali ’Nero di Toscana Precoce’
rusettikaali ’Autumn Star’
kyssäkaali ’Delikatess Weiss’
paksoi
härmekaali, kiinanbrokkoli ’Kailaan’
kiinankaali ’Sprinkin’
kukkakaali, ’Erfurther’
kukkakaali, ’Multi-Head’
kukkakaali, ’Bouquet’
parsakukkakaali, ’Romanesco’
ruusukaali, ’Groninger’
keräkaali, ’Glory of Enkhuizen’
keräkaali, ’Rotkopf’
maissi ’Tatonka’
Näitä voi syödä salaatin tai pinaatin tapaan, wokattuna tai käyttää mausteena. Osa on pelto-, osa ruukku-, ja jotkut kasvihuonekasveja.
Alliaria petiolata, litulaukka
Perilla frutenscens ’Nankinensis’ tumma
Perilla frutenscens ’Green’ vihreä
Mitsuba, Cryptotaenia japonica
Jääpäivikki, Mesembryanthemum crystallinum
Merikaali, Crambe maritimaLily White
KirjorevonhäntäRed Leaf Early Splendourtummat, punakirjavat lehdet
Plantago coronopus, liuskaratamominutina, ’Erba Stella’, salaattiin
Brassica carinata, ”etiopiankaali”nuoret versot ja lehdet syödään
Amaranthus tricolor ’Passion’”kiinalainen pinaatti”, Yin choi, Lin Choi
Glebionis coronaria, kruunusuvikakkara”vihanneskrysanteemi”, chopsuey greens, shungiku, nuoret versot syödään
Apium graveolens Secalinum-Ryhmä’Redstem’, yrttiselleri
Cynara cardunculus Cardunculus-ryhmä’Cardoon’ kardoni, valkaistut varret syödään
Portulaca oleraceae, vihannesportulakkamehevälehtinen, satoisa, terveellinen
Nasturtium, vesikrassi
Atriplex hortensis, tarhamaltsa, pun.aikainen, satoisa, kaunis